Genije 2. Epizoda Detaljan opis i Analiza


Svidela mi se druga epizoda genijalaca, iako serija poprima formu Čukurov-Insajder, ali to je čak više plus nego minus. 


Ono što je nedostajalo u turističkoj industriji bio je projekt u kojem bi muškarci karizmatično tresli svojim uvojcima i pištoljima, a u dehaškinovim bi i dalje ulicama vozili kombiji sa novcem. Pa, nije li lepo? 

A kako je lepo gledati Isu i Devrana za kartaškim stolom. To je poput leda i vatre. Zašto popunjavati žensku kastu ako se muškarci upućuju ništa manje atraktivnim pogledima?! Naravno, Isa nije prepoznao Devrana kao svoju krv, ali čim je mladi češljugar ugrabio jackpot, događaji su se zaokrenuli. 

Dok je Devran planirao daljnji plan osvete, Iskanderu su živce istrošili ljudi iz mafijaškog klana vrana i tko bi rekao da će odrasli ne samo ucenjivati jedni druge, već i pamtiti poslovice i izreke? 

Da bi bili sigurni, Isina ljubavnica je pogođena u nogu, ali nije dugo ostala u bolnici. Džesur se već sprema svrgnuti Iskandera sa prestolja, pa se odlučio na nezamisliv dogovor sa KARGAševetsom, koji je nezadovoljan svojim položajem.

 U međuvremenu, Devran pokušava uzdržavati svoju porodicu, svoju voljenu devojku, ali u međuvremenu mora prevariti svog oca za mnogo novca. Sviđa mi se što je Isa napisan kao nemilosrdan i promišljen. 

Vredi sama scena u kojoj čovek menja krajolik i zakopava novac u dvorištu, ali sa druge strane smešno izgleda što je iskusnog Iskendera Devran tako vešto prevario i namestio. 

I teško je reći shvata li glavni lik sve rizike, jer je doniranje "prljavog" novca znanosti časno i epsko, ali svaka razumna osoba mora zapamtiti da taj novac ima vlasnika i malo je verovatno da će se odlikovati plemenitošću. 

Sada će se za peti bod grabiti ne samo Isa, već i Devran, pa večera sa sarmom definitivno nije bila vredna takvih odricanja. Borana se više ne može vratiti, ali treba misliti na žive članove porodice.

 Melis se jednom pojavila u epizodi. Samo je lepo stajala u zlatarnici i poslala fotografiju polubratu. U seriji je bilo isto toliko mentora Devrama. To mi nije problem, ali ne želim odgoditi susret Džesura i Devrana. Nadam se da me scenarist neće izneveriti.

Primjedbe

Najgledanije

Ženskaroš iz Vile 76. Epizoda sa prevodom

Ženskaroš iz Vile 3. SEZONA 77. Epizoda LIVE