Mnogi su pitali kako se to ocenjuje rejting serije tj na osnovu čega pa da vidimo...

Mnogi su pitali kako se to ocenjuje rejting serije tj na osnovu čega pa da vidimo...


Turske serije  odavno su stekle popularnost izvan zemlje.  
Milioni  gledaju svoje omiljene TV projekte, ali nemaju sve dobre TV serije  dobro osmišljen logički završetak.
 Zašto se to događa?  
Sve je to stroga ocena za TV serije . Aktivnost publike utiče na sudbinu serije. Ako producenti vide nisku ocenu, tada će serija, čak i kod popularnih glumaca, biti zatvorena.

 Rejting se obično deli u tri grupe: TOTAL, AB i ABC1.  
Za početnike u turskim TV serijama  ovaj se sastav čini komplikovanim.
 Ali sve postaje jasno ako se ovi skupovi dešifriraju.

 💥💥#TOTAL
Nije teško pogoditi da reč "UKUPNO" krije glavnu ocenu.  U obzir se uzimaju apsolutno svi gledatelji. Ovi brojevi utiču na trajanje serije. Velika stopa znači da će serija biti objavljena drugu sezonu. Godinama se snimaju posebno uspešni TV projekti. Na primer, povesna drama  Ertugrul dobila je 5 sezona zbog stabilno ukupne visoke ocene.

 💥💥#AB
Sledeća je skupina posebno zanimljiva za oglašivače. Ovde se procenjuje broj bogatih i obrazovanih gledatelja serije. Ako je pokazatelj visok, tokom  reklamne pauze prikazat će se premium automobili, nakit ili drugi luksuzni predmeti.

 💥💥#ABC1
Grupa ABC1 broji mlađu populaciju. Ovaj je pokazatelj ponovno zanimljiv oglašivačima za odabir pravih proizvoda i usluga koji će biti predstavljeni tokom  oglašavanja. Ocene turskih TV serija  su pouzdan trag za oglašivače kako bi utvrdili uspeh serije i verovatnost njenog nastavka.
 
💫Kako odrediti ocenu projekta?
Diljem Turske u različitim gradovima sklapaju se ugovori s onima koji kod kuće gledaju televiziju, instaliraju posebne uređaje i prenose upravljačku ploču. 
Zatim analitička firma sažima dan, prema svojim rezultatima i određuje ocenu popularnog programa za taj dan i njegov udeo pogleda u eteru. 
Procedura je tajna, a oni koji pristanu sudelovati u sastavu ocenjivanja, zaključuju ugovor o neotkrivanju podataka.

Objavi komentar

Pozdrav hvala vam na komentarima

Noviji Stariji

Facebook

">Responsive Advertisement