Ženskaroš iz Vile - Mert Ramazan Demir doslovno postavio ultimatum scenarističkom timu da u slučaju ponovnog razvoda ili povezivanja SeyFer sa trećim licima ne namerava obnoviti ugovor za treću sezonu

📍U poslednjim epizodama Ženskaroš iz Vile uopće se ne oseća “ruka” majstora Mehmeta Barıša Güngera, a najverovatnije jer je Günger uključen u novi projekt psihologinje Gülseren Budayidžioglu. 

Njegovi pomoćnici najverovatnije sada rade na pisanju Ženskaroš iz Vile. Također, pouzdani izvori prenose vest da je Mert Ramazan Demir doslovno postavio ultimatum scenarističkom timu da u slučaju ponovnog razvoda ili povezivanja SeyFer sa trećim licima ne namerava obnoviti ugovor za treću sezonu, jer bi to bilo veliko nepoštovanje prema gledateljima i fanovima. 

Glumačkoj ekipi u međuvremenu se pridružio još jedan talentirani lepotan - Ali Oner koji će dati život fitness treneru Doruku. Uskoro će se glumci oprostiti od dva lika - Topraka Saglama (Zerrin) i Tufana Gökpinara (Serter); doslovno još 3-4 epizode dodeljene su linijama njihovih junaka. 

Nakon Seyraninih reči da su ona i Akin odlučili izlaziti, Ferit će doživeti nervni slom. No posumnjat će u istinitost onoga što je Seyroš rekla, odlučivši lično doći do dna istine. Ferit će zaključiti da je krivac Kazim, koji je krenuo starim putem i ponovno prešao na pretnje i ucene Seyran.

 Dolazi u Šanlijevu kuću baš kad su večerali sa Okkeš-agom i Akinom. Ogorčen Feritovom samouverenošću, Kazim ošamari svog zeta. Ferit dođe do Seyran i zamoli je da ode sa njim, ali Seyran će mu reći da ona to neće učiniti.

 Ferit će napustiti kuću, ali neće otići daleko; nakon što je sačekao da svi zaspu, ušuljat će se u Seyraninu sobu kroz balkon. Serter će odabrati Seyran kao svoje “oružje” za osvetu Feritu, jer je ona najdragocenije što Ferit ima. 

Nevra Feritu ne namerava biti samo prijatelj i poslovni partner. Ponovno će doći do Yalija i otići ravno u njegovu sobu, ali Ferit će reći da ona nema što raditi tu i poslat će je van. Ferit ne podnosi Nevru, ali mora održavati dobar odnos sa njom zbog posla. 

Nevra će se osvetiti Feritu zbog njegove nezahvalnosti i hladnog odnosa prema njoj. Seyran i Akin doručkovat će u kafiću, ovoga puta Seyran će uroniti u sećanja na Ferita, “Assai zdelu” koju je naručio Akin.

 Ferit i Nevra otići će u kafić razgovarati o poslu i popiti kafu. Ferit će primetiti Seyran u društvu Akina. Pelin, koja je pobegla sa klinike, doći će do Yali, ali nakon njene laži oni će joj pokazati vrata, Zerrin Hanim će doći i uzeti kćer. Orhan će biti pušten iz zatvora u 60. epizodi. 

Nuket će odlučiti prekinuti vezu sa Šehmuzom, razlog nije naveden. Suna će se potpuno zatvoriti i odmaknuti od Kaye. Ona će reći da joj njegovo mišljenje i emocije ne smetaju. Kaya će odlučiti otići i ostati u Šehmuzovoj kući. 

Piril će podržavati Kayu, bit će pažljiva i ljubazna prema njemu. Kaya će se hteti vratiti u London. Kažu da će Taro Emir Tekin ostati u glumačkoj ekipi serije do kraja druge sezone, a potom će napustiti projekt. 

Suna će reći Ifakat da Ferit želi ponovno uspostaviti odnose sa Seyran i vratiti je u Yali. Ifakat će biti ljuta na to te će pozvati Sunu da udruže snage i ne dopuste SeyFeru da se pomire. Ifakat će pohvaliti Sunu i reći da unatoč tome što su ona i Kaya u krizi, ona je bila i ostat će deo njihove porodice.

 Do razvoda SeyFer neće doći, ali će biti pokušaja u epizodama 60-61. Pre sudskog saslušanja, Ferit doznaje istinu o Seyraninoj iznuđenoj odluci od Edže, koja će biti povređena gledajući kako Seyran pati.

 Saznavši pravi razlog, Ferit se odbija razvesti od Seyran i počinje delovati protiv Okkeša, kako bi Seyran i Papa Orhan konačno dobili slobodu. I dalje će biti scene ljubljenja SeyFer, ali obećano je da će poluživot razvoda i mirenja biti otkazan u epizodama 60-61.

 Glumačkoj postavi će se najverovatnije pridružiti još jedan muški lik, možda će to biti Feritov ili Kayin poznanik. No, Betul Aktel (Nevra) rekla je scenaristima da joj je velika želja sa svojim likom zakoračiti u treću sezonu “Vodomara”.
                          💔 Ženskaroš iz Vile 



Primjedbe