Džana Yamana tokom susreta sa studentima Istituto Tecnico Economico "Alberico Gentili"

✒"Ne budite provincijalci, već građani sveta, imajte žeđ za znanjem, razbijajte glave svojim profesorima. 

Uvek pitajte i ne složite se." Ovo su bile reči Džana Yamana tokom susreta sa studentima Istituto Tecnico Economico "Alberico Gentili" u Macerati u sklopu turneje Break the wall Tour. 

U njegovoj pratnji bila je zamenica gradonačelnika Francesca D'Alessandro, prof. Paola Formica, koja je predstavljala ravnateljicu škole, Alessandra Gattari, i savetnica za kulturu i obrazovanje, Catusha Cassetta.

DVD Prisutni su bili i voditelj Instituta za dečju neuropsihijatriju Umberto I u Rimu, profesor Pisani, Roberto Macellari, Francesco Cirulli, predsednik Udruženja i tim Džan Yaman za decu. 

Džananko je govorio otvorenog srca, govoreći o svom tinejdžerskom iskustvu i koliko mu je bilo važno staviti se na kocku, fokusirati se na sebe kako bi pokušao postati "građanin sveta", usavršavati se, učiti iz svega što okružuje ga.


Projekt Break the wall posvećen je mladima, a Džan želi srušiti zid ćutnje koji ih prečesto marginalizira, potičući ih da umesto toga postanu aktivni deo sveta kojem su svi preko potrebni.




Primjedbe