Vest kojoj je potrebna potvrda, ali izgleda dosta uverljivo i može okrenuti celu serijsku proizvodnju u Turskoj naglavačke.

🔥💣 Vest kojoj je potrebna potvrda, ali izgleda dosta uverljivo i može okrenuti celu serijsku proizvodnju u Turskoj naglavačke. 

Zbog teške ekonomske situacije, turski TV kanali odlučili su pribeći praksi prikazivanja pilot epizoda, koja je prihvaćena u celom svetu, ali uz turske specifičnosti. 

Produkcijskim tvrtkama naručuju prve 4 epizode serije sa dovršenom radnjom. Serija se prikazuje mesec dana. Ako pokaže dobre rezultate, ugovor se produžuje za određeni broj epizoda (ovisno o zvezdanosti glumačke ekipe i prikazanim rezultatima). 

Ako rezultati ne odgovaraju kanalu, tada se serija uklanja iz emitiranja i odmah se na njeno mesto postavlja druga. U vezi sa novom politikom sadržaja, tvrtke povlače sa polica sve svoje prethodne razvoje koji su iz nekog razloga odgođeni. 

Također će biti mnogo serija koje su adaptacije književnih dela. Trenutno je broj narudžbi TV serija na TV kanalima sledeći:

       👉  NOW TV kanal je naručio 35 serija
       👉  Kanal D je naručio 21 ili 22 serije
       👉  ATV TV kanal naručio 20 serija
       👉  Show TV kanal naručio 17 serija
       👉  Kanal Star TV naručio je 6 ili 7 serija u produkciji OGM Pictures
       👉  TV kanal TRT1 je naručio 5 novih serija (šuška se da su u toku pregovori oko dodatnih narudžbi)
       👉  TV8 naručila 2 serije



Primjedbe