Što iritira u turskim serijama: mišljenja gledatelja 😬👇

Što iritira u turskim serijama: mišljenja gledatelja 😬👇

Trajanje epizode i raspored izlaska 😳
Epizoda turske serije u proseku traje dva sata; neki gledatelji su jednostavno šokirani ovom dužinom. Usput, prema statistikama, turski gledatelji provode više vremena gledajući ekran nego ruski ili američki. Ali kritikama tu nije kraj. Nakon što su podneli epizodu od 2 sata, gledateljima se možda neće svideti činjenica da njihova omiljena serija izlazi samo jednom sedmično. Istina, oba se problema mogu rešiti jednom radnjom: podeliti gledanje jedne epizode na nekoliko puta. To je sve! Usput, za neke serije izdaju zasebne epizode od sat vremena (Özet), u kojima je sve komprimirano u glavne događaje radnje.

Skriveno oglašavanje 😱
Ili bolje rečeno otvoreno oglašavanje. Jer skriveno oglašavanje podrazumeva da će neki predmet svetliti u kadru, a čovek po obliku (ili nečem drugom) može pogoditi o kojoj je marki reč. U turskim serijama nema nagoveštaja; ponekad vam za oko zapne specifična reklama.

Previše suza 😢
Gledateljima turskih TV serija jako se sviđaju iskrene emocije likova. Ali ponekad ih je previše. Deo publike se pita zašto muškarci tako često plaču. Samo što Turska ima potpuno drugačiji mentalitet. Ako ne volite pokazivati ​​emocije na ekranu, verovatno ne biste trebali gledati turske serije.

Kliše 😾
Neki zapleti se kopiraju iz jedne serije u drugu. Od toga posebno pate turske romantične komedije. Stvarno mnogo posuđuju od prethodnih TV projekata.

Neke serije bez kraja 🚫
Proizvođači imaju vrlo strogu politiku. Ako serija pati u gledanosti, mogu je jednostavno prestati emitirati. Tako nastaju deseci TV serija bez logičnog završetka. Nekim gledateljima smeta što su počeli gledati seriju, ali nikad nisu videli dobar završetak radnje.



Primjedbe