🇹🇷 Istanbul je lep u svako doba godine, ali danas želim dati nekoliko saveta onima koji planiraju posetiti ovaj grad leti.

🇹🇷 Istanbul je lep u svako doba godine, ali danas želim dati nekoliko saveta onima koji planiraju posetiti ovaj grad leti.

✅1) Obavezno razmislite o svom ormaru, uzmite laganu, udobnu odeću, idealno od prirodnih, prozračnih tkanina. Kada je sunce +40 C i više, možete se peći u sintetici.
✅2) Udobne cipele. U Istanbulu ima puno pešačkih staza, sa usponima i nizbrdicama, a ima i kamenih popločanika. Verujte mi, noge će vam kasnije biti zahvalne :) 
✅3) Kačket, šešir za glavu, a također preporučujem sultanijama da uzmu udoban šal ili mahramu, bit će korisno za posetu džamijama i hramovima.
✅4) Pokušajte unapred razmisliti o svom kretanju, razmislite o ruti i ne pokušavajte prigrliti beskraj, pokušavajući videti sve znamenitosti u jednom danu na štetu vašeg zdravlja.
✅5) Pijte više vode. Sa sobom svakako ponesite malu količinu lira za kupnju vode na gradskim ulicama. Srećom, prodaje se posvuda i nije skupa.
✅6) Po vrućini, poset Cisterni Bazilike sa njenom atmosferom i svežinom, odlasci u shopping centre, kao i mini-putovanja na vaporizersima odličan su način za osveženje.
✅7) Otiđite na Prinčevske otoke ili plažu u Šile. More uvek daje svežinu i ugodne emocije.



Primjedbe