Kubilay Aka odigrao je jednu od najvažnijih uloga u svojoj karijeri.



Kubilay Aka odigrao je jednu od najvažnijih uloga u svojoj karijeri. 

Slavni glumac koji je glumio u filmu “Boja pobede” pojavljuje se u filmu sa pričom o nacionalnoj borbi, jednom od najvažnijih razdoblja u turskoj povjesti. 

Bit će pravo zadovoljstvo gledati Kubilaya u snažnoj priči koja prikazuje okupaciju Istanbula i borbu za oslobođenje koja je usledila. 

Galipa Beya (Galip Kulaksizoglu), osnivača i legendarnog kapetana Sportskog kluba Fenerbahče, glumi jedna od zvezda novije generacije.

Galip Bey, koji je bio kapetan, trener i predsednik Sportskog kluba Fenerbahče od 1907. do 1924. jedna je od najvećih zvezda turskog nogometa zahvaljujući svojoj nogometnoj inteligenciji, superiornoj tehnici igranja, hrabrosti, agilnosti i nepopustljivom pristupu timskoj igri. 

U godinama narodne borbe, Galip Bey je u utakmici protiv okupatora dobio visoke pohvale tadašnje sportske javnosti jer je nastavio igrati i pobedio u utakmici, iako je dobio snažan udarac nogom u glavu sa suprotne strane, dok se savio nad loptom i obliven krvlju pao na tlo.Kubilay 

Aka, koji je imao priliku sudelovati u tako važnoj ulozi, objasnio je koliko mu je to bio važan izvor ponosa u sledećim rečima: 

     📌 “Dajem život legendarnom liku, koji treba uzeti kao primer u povjesti. Zato pokušavam biti pun poštovanja kada to objašnjavam. Ovo je velika prilika da portretiramo takve likove i dotaknemo se prošlosti. Zato mi je čast. Kada sam glumio gospodina Galipa, osećao sam samo ponos.” 

Redatelj filma “Boja pobede”, koji će biti prikazan 16. februara je Abdullah Oguz. Film “Boja pobede” gledatelje će svojom glumom, scenografijom, šminkom i kostimima odvesti u Istanbul jedno stoleće unazad.

Primjedbe