Nova serija "Crveni pupoljci" izgleda zanimljivo, ima puno likova i teško ih je sve zapamtiti

Nova serija "Crveni pupoljci" izgleda zanimljivo, ima puno likova i teško ih je sve zapamtiti, a drago mi je i što se serija složila sa “Omerom”, iako se scenarij na nekim mestima preklapa. Ako ukratko prođemo kroz radnju, priča govori o teškom životu Meryem, koja se vrlo rano udala.

 Devojka je postala supruga religioznog čoveka. Moglo bi se reći da je fanatično religiozan. Meryem je imala kćeri.

 Jedna je pri rođenju smatrana mrtvom i "bačena" je u bolnicu, dok je druga odgajana u verskoj strogosti. Zeynep je odrastala poslušna, sa sposobnošću da uči matematiku, ali čak i kada se porodica preselila iz sela u veliki grad, devojka nije poslana na studij. 

Veronauka se ne računa, jer tamo je učiteljica limeni lim, a poverili su joj malu decu.U međuvremenu, kći koju je Meryem smatrala mrtvom odrastala je u porodici doktora. Devojčicu su nazvali Mira, no njeni roditelji nisu mogli nastaviti ploviti porodičnim brodom.

 Majka nije mogla zavoleti Miru, iako je sama nagovarala muža da uzme devojčicu. Ne mogavši ​​se nositi sa majčinstvom, Kadinka je pobegla u Nemačku. Mirinog oca igra Ozdžan Deniz. Ovde ne glumi mačo muškarca, već psihijatra.

 Profesionalna aktivnost glavnog lika ne ostavlja dojam. Negde psihijatru nešto ne ide po planu, jer mu drži predavanja jedan od sektaša, a kćer mu sedi čvrsto na kotačima.

Meryem i Zeynep dolaze u kuću glavne junakinje kako bi se zaposlile. Gospodinov otac je profesor, ali prikovan za krevet. Naravno, profesor u Zeynep vidi veliki potencijal i pristaje besplatno podučavati devojku matematiku, samo da može ići na fakultet na budžetu. 

Meryem ima zadatak paziti na profesora i pripremati pite, što je postalo glavni uzrok skandala u sekti.U pekari su maslac zamenili raznim vrstama ulja, no Meryem se sa tim nije složila. 

Upravitelj pekare se razbesneo, ali su ga kolege iz sekte kaznili, odrezali mu bradu i poslali ga na pokorničko putovanje. Meryemin suprug također je žohar. Zastrašujuće je živeti sa nečim ovakvim, ali se gospođa ipak uspeva nekako izmigoljiti da joj kći ne ponovi sudbinu.

 Iz Nemačke je stigao novi voditelj pekare. Ona se zalaže za radnička prava i pravdu. Naravno, ne slažu se svi sa ovim. Na primer, žena jednog od propovednika.

 Žene u pekari su cinkaroši i zmije, ali muškarci su puno gori.I dalje je zanimljivo gledati mladog kiza i lik Merta Yazıdžıoğlua. Čini se da je Zeynep pripremljena posebno za ovog heroja, ali ne postoji takav diklorvos koji će dečku očistiti glavu od žohara.

Još jednom ponavljam, ali na turskom ima previše zapleta baziranih na psihičarima. Psihijatar je barem u nastajanju, ali koliko će izdržati u ovakvoj situaciji?!



Primjedbe