⛔Navodno, RTÜK JE OTKAZAO seriju "Crveni pupoljci / Kizil Goncalar".Oduzeta je dozvola za snimanje i snimanje je prekinuto.

💣💥⛔Navodno, RTÜK JE OTKAZAO seriju "Crveni pupoljci / Kizil Goncalar".Oduzeta je dozvola za snimanje i snimanje je prekinuto.

Turska štampa isprva je samo pisala da je snimanje ovog projekta otkazano samo na nekim lokacijama.

✒ Novine Yeni Şafak također su izrazile kritiku, tvrdeći da serija "religiozne ljude prikazuje kao prevarante i fanatike".

GLEDATELJI (posebno virtualna publika) još uvek NE RAZUMEJU PONIZNOST oko NOVOG PROJEKTA...Serija govori o izmišljenoj verskoj sekti zvanoj SMRTNICI (takva sekta u stvarnosti ne postoji). 

Nova serija govori o moralu, pravilima i načinu života u verskoj zajednici. Postavlja pitanja: o ranim udajama devojaka (14 godina), o zabranama obrazovanja dece sekti, o okrutnom postupanju prema ženama u sektama.Ali oprostite... ovo NIJE VEST za tursko društvo.

Ali pokazalo se da u Turskoj postoje neke SEKTE i LIČNOSTI (čak i u vladi) koji su vrlo osetljivi na javno prikazivanje postojanja ovih verskih, muslimanskih zajednica, pa su stoga zahtevali ZATVORENJE novog i skupog projekta Faruka Turguta i filmskog studia GOLD.

🎬Čekam da vidim što će biti, jer se produkcija još nije oglasila da li će se serija nastavili, ili je kraj  :(





Primjedbe