YABANI / DIVLJI - 8. epizoda - kratak sadržaj

YABANI / DIVLJI - 8. epizoda - kratak sadržaj

Dok Serhan i Neslihan pokušavaju prebroditi šok nakon suočavanja s doktorom Guvenom, bivaju uvučeni u novi vrtlog kada Ruzgara koji je u terminalnom stanju, dovezu u bolnicu. 

Serhan saznaje razlog zašto je Jaman pretukao Ruzgara, ali biva potresen novom informacijom i protivi se njegovoj operaciji u bolnici Sojsalan.

 Alaz je ocu priznao svoj zločin. Čaglin bijes prema njenom bratu Jamanu raste, a policija hapsi Jamana jer je tukao Ruzgara. 

Serhan pokušava zaštititi vlastitog sina Alaza, Guven takođe pomaže vlastitom sinu Jamanu. Džesur dijeli s Jamanom mogućnost da je pravi krivac Alaz. 

Za Asi se otvaraju nova vrata nade -  ako istina o Alazu izađe na vidjelo, Jaman više neće boraviti u kući Sojsalanovih i vratiće se u mahalu.

 Ešref odlučuje obaviti autopsiju kako bi dokazao nevinost svog sina Džanera. Doktor Guven stoji pred njim i nakon mnogo godina traži odgovor za prošlost.

 Jaman dolazi do dokaza koji će uništiti  Alaza, a Ruzgar je prebrodio kritično razdoblje i sprema se svjedočiti.

 S jedne strane, Jaman se sprema iskoristiti dokaze koje ima, s druge strane, Serhan upućuje svog sina Alaza na bijeg, misleći da time sprječava vlastitog sina da trune u zatvoru.

 Međutim, Alaz ima veliko iznenađenje i za svoju porodicu i za Jamana.

 Brod koji juri prema otvorenom moru ima još jednog putnika iznenađenja...




Primjedbe