Serija DIVLJI - RATOVI FANOVA ( Ateš ili Yaman )

Serija SAFIR - RATOVI FANOVA ( Ateš ili Yaman )

PREUZETO!!!

Ne volim ratove fanova,a posebno ne volim ratove fanova parova, to mi baš i ne treba. 

Ali još više mi se ne sviđa kada neki lik zasipaju oni koji, izgleda, seriju gledaju levom petom, pripisujući mu grehe koji ne postoje.

 A kad već imam nešto za reći, neka bude. 

Ovo što ću napisati je jednosmerno mišljenje. Sada postoji jednostavno ogroman broj komentara, čija se bit svodi na činjenicu da je Yaman beskičmenjak koji je samo koristio Feraye i nije hteo preuzeti odgovornost ni za što. I imam pitanje za ljude koji ovo pišu: gledate li vi uopće seriju? 🤷‍♀


Idemo redom. I Feraye i Yaman su prilično mladi: ona je na zadnjoj godini studija, što znači da ima oko 22 godine, Yaman možda nije puno stariji. Vreme za ljubav i romantiku, vreme za šetnju. I šetali su i uživali. 

Mnogi optužuju Yamana da su potajno šetali, a ovo je baš vau, a Yaman je kukavica slabe volje, nije uzeo Feraye za ruku, nije stao ispred dede i majke, i nije je čak nikada ni nameravao oženiti (i ja sam video takve komentare, wow)...

 Ali čekajte, gde počinje naša prva epizoda? Zar ne počinje činjenicom da će Yaman zaprositi Feraye? 

💍 Dečko je spremio dan, pripremio prsten, pozvao devojku u njihovu najdražu kuću i već je bio spreman da je zaprosi, što znači otići u matični ured i stati pred dedu i majku za njihovu ljubav. 

Jednostavno nije imao vremena. Ovome dodajem da nam se kroz sve epizode u sadašnjem vremenu i flashbackovima vrlo jasno pokazuje da je upravo Feraye, a ne Yaman, imala strah da će netko iz porodice (osim njene snahe) saznati o njihovom odnosu. 

Ona ga je zaustavila na ulici i izbacila iz sobe, a Yamanu, uglavnom, nije bilo svejedno, uopće mu nije smetalo što će biti primećeni. 

Odnosno, ispada da je inicijativa da se sve sakrije od porodice čak više došla od Feraye nego od Yamana, koji je, najverovatnije, zasad podržavao ovu ideju, jer poznaje svog dedu i majku i pretpostavio je da će, ako saznaju za FerYam, doći do skandala. Je li se Yaman bojao ovog skandala i je li zbog toga bio spreman odreći se Feraye? 

Ne, već sam gore napisao zašto.Zasebno ću vam reći o noći koju je FerYam proveo u kući (bila je to samo jedna noć, ili su spavali zajedno nekoliko puta, povijest ćuti). Također, toliko se pljuga izlije na Yamana zbog ovoga...

 Ali je li napio Feraye, pretio joj, silovao je? Ništa od ovoga.... Sve se dogodilo dogovorno na obostranu radost. 

🔥 Pa opustite se. Ako su oboje bili glupi u toj situaciji oko nečega, onda je to bila kontracepcija. 

Ali ne možete ništa učiniti u vezi sa tim. Odnosno, jasno nam pokazuju da je stanje stvari sa tajnom vezom savršeno odgovaralo i Yamanu i Feraye, koja ga sama nije nimalo forsirala, govoreći, kako joj se ne žuri udati za njega. 

I nakon rastanka, Yamanu nije ništa prigovorila o celoj ovoj stvari. 

👆Dakle, tajnovitost njihove veze uopće ne negira činjenicu da je Yaman voleo Feraye i da je bio spreman preuzeti odgovornost za tu ljubav. Pa čak i za razliku od Feraye, koja je, voljom radnje i scenarista, od prvog puta poverovala u njegovu izdaju. 

Yaman se dosta opirao, govoreći Okanu mnogo puta da je Feraye pristala udati se za Ateša samo iz bjesa i ogorčenosti. Ali kada mu u oči po treći, peti put i Feraye i drugi kažu da je Ateš stigao mesec dana ranije, da su se već upoznali i venčali iz ljubavi - što je mogao nego verovati?

 Također vidim pritužbe da je Yaman devojku kupio darovima, dok je on sam parazit u porodici. Bože, kakve li je divne darove dao Fero da to može reći? 

🤦‍♀ Unajmili avion na sat ili dva? Malo je verovatno da toliko košta u turističkoj Kapadokiji. Išli na vožnju brodom (čak ni jahtom)?

 Brod najverovatnije pripada porodici, ali čak i ako ne, najam po satu je sića. Dao joj je i haljinu (očito nije Diorovu), snežnu kuglu i bombonjeru, čašu kafe, neke sitnice koje je Fero sačuvala u kutiji... 

Jasno je da nam nije pokazano sve, ali iz prikazanog je jasno da je taj Yaman dao Fero sasvim obične proračunske darove. Na nekim su mestima čak i vrlo jeftini. 

I to unatoč činjenici da Yaman, kao i svi drugi, ne može spavati niti razmišljati o porodičnim problemima vezanim sa novcem. Usput, o besplatnom utovaru.

 Nema veze! Palimo prvu epizodu, scena za stolom nakon dolaska Ateša. Prvo, deda najavljuje otvaranje tvornice i kaže da će u njoj raditi sva braća, na što nema nikakvih primedbi i negodovanja.

 I drugo, nakon što proglasi Ateša za vođu (na što su svi jako iznenađeni, čak i njegova majka), Yaman kaže: “Deda, sve sam napravio. Čak sam pripremio i projekt.” I deda to uopće ne osporava.

 Naime, Yaman sve ovo vreme nije živeo besposleno i dao je značajan doprinos u pripremi otvaranja tvornice.Želim reći i situaciju sa Borom.

 Yaman ni na koji način nije kriv za ono što se dogodilo na početku. Stao je u obranu svoje devojke i sigurno nije slutio da će ga šokirani Bora ići ubiti.

 On je, naprotiv, tada postupio sasvim ispravno: odlučio je prikriti tragove kod kuće, kako ne bi potaknuo rat između svoje porodice i mafijaša Vurala, te odvesti ranjenika u bolnicu. 

Možda je Yaman bio glup što nije rekao Atešu što se dogodilo i poslao je Okana u bolnicu, umesto da sam ode (iako bi se tada uspaničeni Okan spalio kod kuće). 

Ipak, činjenica da je Bora završio na dnu jezera i potom izronio također nije Yamanova krivnja. Usput, nije imao nikakvu nameru slediti Džemile, ali zatvoren u vremenskom pritisku, sa uspaničenim Okanom koji mu je stenjao iznad uha i zamišljao što bi Vural mogao učiniti svom bratu i celoj porodici, doneo je ovu odluku. 🙁

 Zatim se mnogo puta hteo vratiti, reći Fero što se dogodilo da je nateran na ovo, ali devojka ga, opet voljom scenarija, nije poslušala, a Yaman nije imao izbora. 

Pa, zašto ne viknuti nasred ulice da zbog njega Vuralov sin leži kao biljka? Da je to učinio, Feraye bi morala otići na njegov grob umesto na venčanje.

 Pa ako hoćete Yamanu nešto zameriti, zamerite mu što nije otišao kod brata po pomoć, što nije mogao ućutkati Džemile, što je hteo potajno i gotovo na silu odvesti Feraye..

 Općenito, onde gde je stvarno napravio greške i gluposti. I nema potrebe bacati krivnju na heroja za ništa.

❤ tags, serija "Safir" 💎

Preuzeto sa Facebook stranice SERIJE i SVE LEPOTE TURSKE ( MARIO )

ZPARATITE GRUPU NA FACEBOOKU.



Primjedbe