Atatürk - Disney Plus 29. oktobra...

Rasprava o ogromnoj budžetskoj seriji "Atatürk" s Arasom Bulutom İynemlijem u glavnoj ulozi je već neko vreme zatvorena. 


Serija Atatürk se željno iščekuje.

 Disney Plus najavio je da će seriju od 6 epizoda, koju je poklonio turskom narodu za 100 - godišnjicu  Republike Turske, predstaviti publici na platformi 29. oktobra. .

Najuspješniji produkcijski tim u ovoj oblasti snimio je seriju koju je snimio jedan od naših najboljih redatelja Mehmet Ada Öztekin, a u kojoj je glavnu ulogu tumačio Aras Bulut İynemli, jedan od najuspješnijih glumaca Turske. 

Dok se s nestrpljenjem iščekuje serija, Disney Plus prekinuo je kupnju domaćeg sadržaja i emitiranje do kraja 2024. godine. 
Platforma je objavila da će emitovati samo seriju Atatürk. 

Međutim, nedavno je armenska dijaspora u Americi pokrenula ružnu crnu propagandu da se zaustavi emitovanje serije koja veliča velikog vođu Atatürka. 

Nakon svih ovih događaja, serija, koja je planirana za emitiranje na Disney Plusu, prebačena je na FOX, sestrinsku tvrtku platforme, koja poseduje vlasnička prava za 85 milijuna pregleda. 
Atatürk TV serija bit će besplatno emitirana na FOX-u, otvorenom kanalu, 29.oktobra, uz slogan "Dar celoj Turskoj".  Posebno montirana verzija filma, koju će pripremiti producent Saner Ayar, publiku će upoznati u dva dela.




Primjedbe