Turske kriminalističke serije:

Eh, odlučio sam za vas napraviti početnu listu zanimljivih serija. Nema Veličanstvenog stoleće ili Pokucaj na moja vrata, jer ih nema potrebe preporučivati, ali postoji mnogo drugih pristojnih opcija za sve ukuse, od zamršenih kriminalističkih priča do laganih, uzbudljivih romantičnih komedija.

📽 Turske kriminalističke serije:
I Turci su profesionalci u ovom žanru - potere i scene borbe u kadru izgledaju živopisno, temperamenti likova dodaju napetost, što seriju čini stvarno uzbudljivom. U Turskoj odlično smišljaju nove priče i snimaju prerade i interpretacije poznatih zapadnih TV projekata.
:)  "GAVRAN"
Policajac Kuzgun vraća se u grad svog detinjstva Istanbul nakon dvadeset godina izbivanja. Ovde mu je pod misterioznim okolnostima ubijen otac, a čovek je siguran da zna tko stoji iza njegove smrti i gori od žeđi za osvetom. Ljubavne priče ovde se isprepliću sa pitanjima o ceni osvete, razmišljanjima o traumama iz detinjstva i krvavim poterama.
:)   "INSAJDER"
Interpretacija "The Departed" Martina Scorsesea konstantno je u vrhu najgledanijih turskih serija. Sarp i Mert dva su najbolja diplomca policijske akademije, koji ne samo da se ne vole, već se i ne podnose. Jedno "ali" - likovi čak i ne sumnjaju u svoje krvno srodstvo. Pravi kriminalistički triler pun intriga i misterija, prikladan za ljubitelje krimića i one koji su tek odlučili uroniti u svet turske kinematografije.



Primjedbe