Turske dramske serije: Držati u neizvesnosti - Turci stvarno znaju kako!

Turske dramske serije:
Držati u neizvesnosti - Turci stvarno znaju kako!

Eh, odlučio sam za vas napraviti početnu listu zanimljivih serija. Nema Veličanstvenog stoleće ili Pokucaj na moja vrata, jer ih nema potrebe preporučivati, ali postoji mnogo drugih pristojnih opcija za sve ukuse, od zamršenih kriminalističkih priča do laganih, uzbudljivih romantičnih komedija.

📽 Turske dramske serije:
Držati u neizvesnosti - Turci stvarno znaju kako! U dramatičnim turskim serijama pokreću se društvene teme i izokreću ljubavni sukobi. A tamo nailaze čak i superheroji!
:) "ZAŠTITNIK"
Ovo je prva turska serija proizvedena u suradnji s Netflixom - jednostavni mladić Hakan postaje pravi heroj, štiteći svoj rodni grad - Istanbul - od čudovišta. Radnja podseća na obični Marvelov film o superherojima, no za tursku kinematografiju ovo je nešto posve sveže i neobično. A Okan YalabIk, svima poznat po ulozi Ibrahim-paše u Veličanstvenom stoleću, izgleda super u liku lokalnog superheroja. Za one kojima je teško odmah se prebaciti u osebujni svet turdiZZija, “Zaštitnik” je izvrstan izbor!
:) "EZEL"
Neverovatno napeta drama, koja pomalo podseća na radnju Grofa Monte Crista. Protagonist, nepravedno, naravno, osuđen, odlazi u zatvor, odakle izlazi potpuno druga osoba. Serija neprestano drži intrige i govori o složenosti izbora, o smrti i pravoj ljubavi - Ramiz, ujak protagonista, izgovara mnoge od tih misli, delujući kao određeni karakter-rezonator. “Ezel” je zadržao karakterističan turski štih, ali se ipak jasno izdvaja od ostalih serija zbog kontroverznog protagonista.
:) IZGUBLJENA ČAST
U TV projektima Turci pokreću teme ne samo unutarnjeg, već i društvenog sukoba. Mnogi radovi posvećeni su položaju žena u društvu, rodnoj neravnopravnosti. Serija “Izgubljena čast” govori o silovanju. Fatmagül, glavnu junakinju, napala su trojica muškaraca u isto vreme, ali počinitelji pokušavaju izbeći kaznu - zbog toga se jedan od njih ( nije je silovao, ali je prisustvovao događaju) ženi heroinom, a sudski slučaj je zatvoren. Devojka živi ne samo sa psihičkom traumom, već i sa slomljenom sudbinom - njen ugled je ukaljan, a ona ne može pobeći iz zatočeništva svog supruga.

Preuzeto sa FACEBOOKA
Serije i sve lepote Turske



Primjedbe