Kostimirane povesne serije: Povesni sloj vrlo je važan za tursku televizijsku kulturu - isto "Veličanstveno doba" stvoreno je na temelju događaja tokom procvata Osmanskog Carstva...

Eh, odlučio sam za vas napraviti početnu listu zanimljivih serija. Nema Veličanstvenog stoleće ili Pokucaj na moja vrata, jer ih nema potrebe preporučivati, ali postoji mnogo drugih pristojnih opcija za sve ukuse, od zamršenih kriminalističkih priča do laganih, uzbudljivih romantičnih komedija.

📽 Kostimirane povesne serije:
Povesni sloj vrlo je važan za tursku televizijsku kulturu - isto "Veličanstveno doba" stvoreno je na temelju događaja tokom procvata Osmanskog Carstva. Ne može se reći da su serije potpuno autentične, ali prenose duh odgovarajućeg doba i naglašavaju važnost poznavanja povesti države za mentalitet u Turskoj.
:) "KURT SEYIT I ŠURA"
Serija je nastala prema istoimenom romanu Nermina Bezmena i govori o vremenu Oktobarske revolucije. Ljubavna priča krimskog Tatara Seyita i Aleksandre, ruske aristokratkinje, koji su zajedno napustili Rusiju i preselili se u Istanbul. Deo snimanja odvijao se u Sankt Peterburgu i Alušti, a drugi deo - u živahnom i šarenom Istanbulu. Serija ne samo da priča nežnu ljubavnu priču, već dinamično i živopisno prikazuje različite kulture, naglašavajući da jedan osećaj ionako spaja sve.
:) "ERTUGRUL"
Serija vodi gledatelje u razdoblje rađanja Osmanskog Carstva: Ertugrul je otac Osmana I., jednog od utemeljitelja države. Individualne sudbine ljudi utkane su u povesnu pozadinu, osvajački pohodi odjekuju ljubavnim crtama. Zasebno treba istaknuti scenografiju i kostime: luksuzna odeća šiva se ručno, a kampovi za konje izrađeni su u punoj veličini - sigurno ćete osetiti duh tog vremena.
:) "OSMAN GAZIJA"
Nastavak epa o dinastiji Ertugrul, koja zauzima jednako visoko mesto na streaming servisima kao i prvi deo sage. Ovaj put u središtu priče je Ertugrulov sin, Osman I, prestolonaslednik. Upravo zahvaljujući Osmanovoj vladavini zemlja će postati velika sila - serija o onome što je tome prethodilo, o nastanku ne samo države, već i islama, i što je najvažnije - o čovečanstvu.



Primjedbe