KEREM BURSIN je rođen 04. juna 1987. u Istanbulu.. BIOGRAFIJA

KEREM BURSIN  je rođen 04. juna 1987. u Istanbulu, a tokom detinjstva sa roditeljima se često selio pa je tako živeo u raznim zemljama poput Škotske, Indonezije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije te SAD-a.

 Svoju ljubav prema glumi razvio je kao tinejdžer pa je tako već u srednjoj školi osvojio nagradu za najboljeg glumca savezne države Teksas.

Nakon što je završio studij komunikacije i umetnosti na Emerson Collegeu u SAD-u, Kerem je ostvario nekoliko zapaženijih uloga u Los Angelesu. 

Njegova prva televizijska uloga bila je u 'Sharktopusu' Rogera Cormana 2010. godine, a zatim je dve godine nakon glumio u još jednom njegovom projektu, 'Palace of Damned'.

 Kerem potom seli natrag u rodni Istanbul, gde je nastavio uspešnu glumačku karijeru, a okušao se i kao model, te stoga ne čudi činjenica da slovi za jednog od najtraženijih glumaca, ali i najzgodnijih Turčina, a mnogi fanovi primetili su kako neodoljivo podseća na holivudsku facu Michaela Fassbendera.

Slavu je stekao glavnom ulogom u seriji 'Čekajući sunce' 2013. godine koja je preko noći postala hit u Turskoj, ali i susednim zemljama. 

Uloga 18-godišnjeg buntovnika donela mu je nekoliko prestižnih nagrada, simpatije publike i brojne angažmane u reklamnim kampanjama. Trenutno ga gledamo u seriji "Ako jako zavoliš".



Primjedbe