TOP 5 najboljih gradova za život u Turskoj 🇹🇷

💥 TOP 5 najboljih gradova za život u Turskoj  🇹🇷 

1. Istanbul
2. Antalija
3. Alanja
4. Izmir
5. Bursa

💫 ISTANBUL
Prema brojnim istraživanjima useljenika i turskih građana najbolji grad za život u Turskoj je Istanbul. Najveća metropola u Europi, smeštena na obalama Bosfora. Glavno kulturno, gospodarsko i industrijsko središte države i, sukladno tome, izvrsno mesto za udoban život i profesionalne aktivnosti. Rad u Istanbulu osigurava najveće plaće u Turskoj.
💫 ANTALIJA
Antalija je jedno od najpopularnijih turskih letovališta i povoljno mesto za život u Turskoj. Vrlo lepo naselje smešteno na jugu zemlje, sa mnogo uređenih mediteranskih plaža i ugodnom klimom. Prema službenim podacima sa portala lokalnih vlasti, Antalijaa je na drugom mestu po prodaji kuća strancima, nakon Istanbula. Istovremeno, život ovde je najmanje 10% jeftiniji. Stanovništvo prelazi 1 milion ljudi.
💫 ALANYA
Top tri najbolja grada za useljavanje i život u Turskoj zatvara još jedno letovalište u središnjem delu mediteranske obale - Alanja. Ovde živi oko 110 hiljada ljudi. Tiši i ugodniji grad u odnosu na prethodna dva predstavnika ocene, koji hiljadama stranaca pruža miran udoban život, uživanje u toplom moru i suncu preko 300 dana u godini.
💫 IZMIR
U Izmiru živi nešto više od 3 miliona ljudi. To je treći grad po broju stanovnika u Turskoj nakon Istanbula i Ankare, i drugo najveće metropolitansko područje na Egejskom moru nakon Atene u Grčkoj. Smatra se najliberalnijim gradom u Turskoj. Izmir je dobro mesto za podnošenje zahteva za tursku radnu vizu, obavljanje poslovnih aktivnosti, imigraciju porodica i studiranje na jednom od prestižnih sveučilišta u Turskoj. Na primer, na Sveučilištu u Izmiru.
💫 BURSA
Zatvara rangiranje TOP-5 najboljih gradova za život u Turskoj - Bursa, koja se nalazi u severozapadnom delu zemlje (pokrajina Anatolija) u blizini Mramornog mora. Jedno od najpovoljnijih mesta za život sa niskim cenama najma nekretnina, hrane i usluga. Četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, u kojem je registrirano oko 2 miliona ljudi. Odličan izbor za ljubitelje skijališta i planinarenja.

💬 Da imate ponudu da živite u jednom od ovih 5 gradova, koji biste izabrali?



Primjedbe