Večerašnjim zalaskom sunca nastupio je mubarek mesec 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡

Večerašnjim zalaskom sunca nastupio je mubarek mesec 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡. Večeras je prva 𝗧𝗘𝗥𝗔𝗩𝗜𝗝𝗔 ( 𝑻𝒆𝒓𝒂𝒗𝒊𝒋𝒂 𝒏𝒂𝒎𝒂𝒛), molitva u ramazanskim noćima, koja nije obavezna, već dobrovoljna. Ujutro aBda će vernici islamske veroispovesti 🕌 zapostiti prvi dan 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡𝗔 🕌, meseca milosti, oprosta, intenzivnog ibadeta i dobročinstva.𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡 je deveti mesec u islamskom kalendaru.

To je za muslimane sveti mesec jer je u njemu počela Objava Kur'ana, u mubarek noći Kadra. U toku 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡𝗔 🕌 muslimanima je zabranjeno ratovanje, a strogo naređen post. 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡 🕌 se deli na tri trećine: prva je Allahova milost, druga je Allahov oprost, a treća je spas od džehenemske vatre.

 Za vreme 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡𝗔 🕌 islamskim je vernicima od zore do zalaska sunca zabranjeno konzumiranje bilo kakve hrane, pića (uključujući i vodu), te seksualni odnosi i pušenje duhana. Svim članovima i pratiocima stranice Islamske veroispovesti neka je blagosloven početak 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡𝗦𝗞𝗢𝗚 posta i svetog meseca 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡𝗔 🕌.

 Provedite ove 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡𝗦𝗞𝗘 dane u zdravlju, sreći, blagostanju i zadovoljstvu. Neka Vam dragi Allah omogući da mesec 𝗥𝗔𝗠𝗔𝗭𝗔𝗡 🕌 ispostite u miru i sigurnosti, neka ukabuli vaš post i da aBda u "slobodi" i zdravlju dočekate Bajram.
𝐑𝐀𝐌𝐀𝐙𝐀𝐍 Š𝐄𝐑𝐈𝐅 𝐌𝐔𝐁𝐀𝐑𝐄𝐊 𝐎𝐋𝐒𝐔𝐍 🌙🧡🕌




Primjedbe