Kakav čaj doneti iz Turske? 🇹🇷 ☕

Kakav čaj doneti iz Turske? 🇹🇷 ☕

1. Çaykur (Čaykur)
Tvrtka nastala 80-ih godina prošlog stoleća, tokom godina svog postojanja, pod strogim državnim vodstvom, prikupljala je listove čaja sa plantaža Rize kako bi postala lider u regiji u proizvodnji čaja.

Danas Čaykur maršira zemljom sa sloganom "Pravi turski čaj", što je u principu točno, jer se uzgaja bez upotrebe pesticida i ne sadrži kemijske dodatke.

2. Doguş (Douš)
Godine 1985. tvrtka je započela porodični posao sa proizvodnjom crnog lisnatog čaja. S' godinama se asortiman povećavao, na police su stigle vrećice čaja, zeleni, cvetni i voćni.Danas je Douš među vodećima zbog svoje "standardne kvalitete, odličnog okusa, savršene boje i jedinstvenog mirisa". Ako je verovati reklamnom sloganu, onda je "najbolji čaj Douš čaj."

3. Doğadan (Doadan)
Kupnjom najboljih sirovina na 5 kontinenata, provođenjem stotina kemijskih i mikrobioloških analiza u svim fazama proizvodnje, ova tvrtka više od 40 godina ljubiteljima čaja služi ne samo ukusno, već i zdravo piće. Čaj brenda Doadan ističe se originalnim kombinacijama različitih sastojaka poput đumbira-lipe-meda.

4. Lipton (Lipton)
O ovom brendu ne treba puno govoriti, već je jedan od najpopularnijih i najprodavanijih u svetu. Tvrtka Lipton pojavila se na turskom tržištu čaja 1986. godine i od tada ga nije napuštala.
"Okus, boja i miris skuhanog turskog čaja ostaju nepromenjeni od prve do poslednje šoljice", samouvereno izjavljuje proizvođač koji je u svim pogledima odavno postao transnacionalna korporacija.

5. Karali (Karali)
Osnovana relativno nedavno, 1993. godine, tvrtka se velikim koracima kreće putem razvoja industrije čaja uz moto "kvaliteta na prvom mestu", prilagođavajući se stalno rastućim zahtevima potrošača. Marka čaja Karali nagrađena je Zlatnom markom u Turskoj kao najomiljenija, a to možda sve govori.

6. Beta čaj (Beta čaj )
Tvrtka Beta Gıda na početku svog puta bila je mala turska tvrtka koja je prva upoznala turske ljubitelje čaja sa novim okusom dobavljajući sirovine iz Šri Lanke. Nakon raspada SSSR-a postaje prvi izvoznik čaja u zemlje bivšeg Sovetskog Saveza. Danas će niz sorti i vrsta čajeva proizvedenih pod brendom Beta Tea zbuniti i najsofisticiranijeg kupca: osim uobičajenog crnog, postoji mnogo egzotičnih i elitnih sorti, kako u običnom pakiranju, tako i u skupim metalnim kutijama. .

7. Kipa (Kipa)
Kipa je lanac hipermarketa nastao 90-ih godina prošlog stoleća. Kao i mnogi drugi veliki trgovački lanci, proizvodi robu pod vlastitom robnom markom, uključujući i čaj.U principu je jednako dobar kao i sve navedeno, također zadovoljava međunarodne standarde kvalitete i prolazi mnoge provere. Samo jeftinije.

8. Şölen (Šolen)
Čaj marke Šölen proizvodi turska tvrtka Sürdžaysan koja postoji više od 30 godina. Asortiman predstavljaju dve linije: specijalni majski čaj i specijalni cvetni čaj. Posebnost leži u činjenici da se sirovine za njega prikupljaju u maju, od prvih, nežnih i svežih listova čaja. Takvo piće ispada najukusnije, aromatičnije i zdravo.

9. Ofçay (Ofčaj)
Tvrtka je perfekcionist, postigla je uspeh u industriji 1987. godine, sledeći načela "kvaliteta na prvom mestu" i "bez prošlosti, nema budućnosti".Ofčay stvara nove oblike čajeva koji su ugodni za korištenje u svakodnevnom životu, a zadržavaju dobar stari okus. Voditelj je u izumu posebnih dugotrajnih četvrtastih vrećica za tradicionalno kuhanje čaja i u stvaranju "zimskih" čajnih mešavina.



Primjedbe