Bazlama je kvasni, okrugli somun iz turske kuhinje 🇹🇷.

Bazlama  je kvasni, okrugli somun iz turske kuhinje 🇹🇷. Ima prosečnu debljinu od 2 cm i prečnik u rasponu od 10 do 25 cm. Ovaj popularni somun pravi se od pšeničnog brašna, vode, soli i kvasca. 

😀 Trebat će vam:
400 gr brašna
1,5 šoljice tople vode
1,5 kašikica suhog kvasca
1kašikica šećera
1 kašikica soli

😀 Spremanje:
* Pomešajte sol i šećer sa kvascem u vodi.*U to dodajte brašno i mešajte dok se ne sedini.* Prekrijte mokrom krpom i stavite na toplo 2 - 2,5 sata.

 Testo se treba udvostručiti.* Testo podeliti na 5 loptica.* I ponovno stavite na toplo mesto 10 minuta, pokrivajući vlažnom krpom.*

 Svaku kuglicu testa razvaljajte valjkom na debljinu od oko pola centimetra.

* Ponovno svaku razvaljanu pokrijte vlažnom krpom na 10 minuta.*Na srednjoj vatri, u tavi, pecite tortilju sa svake strane oko 2-3 minute. (bez ulja)



Primjedbe