Upoznajmo s likovima serije "Adim Farah"/ "Moje ime je Farah"

Dok nestroljivo čekamo početak serije, da se upoznamo s likovima serije "Adim Farah"/ "Moje ime je Farah"😍:

◽Farah Erşadi (Demet Özdemir)

Farah, koja je rođena i odrasla u Iranu, morala je da dođe u Istanbul i pobjegne iz Irana nakon tragedije koja je zadesila. Oduvijek je morala da provede svoj život u borbama. Farah je studirala medicinu na Univerzitetu Ahvaz Jundishapur. Školu je završila sa odličnim uspjehom, ali u ovom teškom životu nije imala priliku da se bavi sopstvenim zanimanjem. Umjesto da bude hirurg, Farah već godinama radi kao čistačica u Istanbulu. Nakon što je dobila veoma pametnog sina po imenu Kerimşah koji ima PIY (bolest imunog sistema), njen jedini cilj u životu je da živi za svog sina. Ona je žena koja je uspjela da svom sinu bude i majka i ljekar. Farah je majka koja će sve uraditi za svog sina i njegovo liječenje uprkos svim poteškoćama.

◽Tahir Lekesiz (Engin Akyürek)

Tahir je ostao siroče nakon smrti njegovih roditelja u veoma mladoj dobi. Iako je i pored svih poteškoća neko vrijeme živio s ujakom, izazvao je njegovu smrt jer ga je mučio dok ga je odgajao, te je još u mladosti uprljao svoje ruke krvlju. Potom je počeo da radi s Ali Galipom i Verom, koji su se brinuli o njemu, postaje desna ruka Ali Galipa, čiju je porodicu poznavao. Tahir je do sada bez pogovora ispunio sve što je Ali Galip želio od njega. On je čovjek koji je morao da živi bez šanse da izabere pristojan život. Sve dok ne upozna Farah.

◽Kerimşah ( Rastin Paknahad)

Farahin jedini sin. Prelijep, nevin dječak s krupnim očima. Kerimşah je dijete koje boluje od PIY, koje je od rođenja poznato kao "dijete iz balona". U kući živi u svojoj sterilnoj sobi. Uprkos mladosti i bolesti, on je zreo dječak pun razumijevanja. Farah pažljivo preduzima sve korake kako bi održala svog života u životu. Ona lično prati njegovu bolest. Farah je Kerimşahova i doktorka i majka.

"ADIM FARAH" 1.epizoda- SRIJEDA 1.MART FOX TV❤



Primjedbe