Brižna strana našeg Džananka, očito nije poznata

✍🏼 Svi prepoznajemo najpoznatije holivudske zvezde iz filmova i drugih važnih događaja. Međutim, vrlo malo znamo o njihovoj filantropskoj strani.

Pa tako recimo, Španjolski glumac Antonio Banderas podržava kampanje protiv gladi, suše, rata i visokih cena hrane u Somaliji, Džibutiju, Etiopiji i Keniji. 

Također podržava Dečju bolnicu u Los Angelesu. Ben Affleck, u međuvremenu, prikuplja sredstva za uzgajivače kafe i kakaovca u Kongu kako bi mogli ući na vrhunska tržišta i povećati svoje prihode.

 Pokojni glumac Paul Walker financirao je prevoz cele ekipe, uključujući i sebe, za pružanje hitne pomoći nakon potresa i cunamija na Haitiju i Čileu. 

I tako bi mogao nastaviti sa dugim popisom slavnih filantropa, ali želim dati jedan deo kao primer, zbog narcisoidnih kritika koje je glumac Džan Yaman dobio zbog pomaganja deci u zemlji koja nije njegova.

 Kao i za spomenute slavne osobe, brižna strana našeg Džananka, očito nije poznata. Na početku pandemije glumac je 2 meseca za redom donirao kutije sa hranom u kojima su bile i maske i alkoholni gel za 50 porodica u Turskoj, nakon nesrećnog potresa u Izmiru hranom je pomogao 100 porodica u pogođenom području.

 Na kraju sjajne kampanje koju je glumac celo vreme podržavao kako bi osigurao skupo lečenje za dete sa SMA iz Turske, uspeo je prikupiti više od milion dolara zahvaljujući donacijama fanova i pratitelja.

 Školskoj biblioteci darovao je knjige. Dok je živeo u Turskoj, kupovao je odeću i školski pribor za decu koja su prodavala cveće na ulici u blizini njegove kuće.

Sigurno je bilo drugih slučajeva pomoći od strane glumca koje nisam uhvatio ili ih je on samo držao za sebe.Sve gore navedeno treba nastaviti jer uspešni ljudi uvek traže priliku pomoći drugima, bez obzira gde se nalazili.

No, kao i u slučaju poznatih zvezda, pomoć je morala biti uredno usmerena u jednu instituciju. Džananko je u Italiji odlučio otvoriti udruženje pod svojim imenom "Džan Yaman za decu", specijaliziranu za pedijatriju i adolescenciju.

 Svrha udruženja je prikupljanje sredstava za pomoć i pratnju dece i adolescenata u socijalnom i medicinskom području. 

I pre nego što itko počne kritizirati ime udruženja samo pretražite i pronaći ćete dugačak popis slavnih osoba koje imaju udruženje pod svojim imenima.

 Kada su glumca pitali koji mu je najveći san da stvori ovo udruženje, odgovorio je: "Da se deca u bolnici ponovno mogu igrati." Odatle priča postaje svima poznata.

 Antonio Banderas je Španjolac i bez obzira gde pomažete, on na isti način doprinosi dečjoj bolnici u Los Angelesu SAD. 

Nitko ne zaboravlja svoju domovinu i svoj narod, samo je sada vreme da se ovde pomogne.Solidarnost nije milosrđe, nego briga za zajedničke interese da nitko ne bude zakinut. Međutim, gubitnici će uvek kritizirati.

Nova serija VATRENE PTICE





Primjedbe