PROJEKTI PRILAGOĐENI IZ KNJIGA GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU.

Ona je Gülseren Budaıcıoğlu, ima 75 g. i specijalizirala je psihijatriju! 2005.g. otvora privatni psihijatrijski centar u Ankari.
Spisateljsku je karijeru započela 2004. godine knjigom Unutar medaljona - iz bilježnice psihijatra, u kojoj se bavi kratkim pričama i raznim psihijatrijskim problemima. Svi njeni romani inspirirani su stvarnim slučajevima kojima je, kao liječnik psihijatar, svjedočila. 
Njeni romani, u kojima je napisala posebno traumatične priče, do sada su adaptirani u mnoge televizijske serije.

PROJEKTI PRILAGOĐENI IZ KNJIGA GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU

Nevjesta iz Istanbula: adaptirana je iz djela pod nazivom “Povratak u život” i emitirano na Star TV-u između 2017.-2019.

Kuća u kojoj si rođen je tvoja sudbina: adaptacija djela “Djevojka u staklu” emitirana je na TV8 između 2019.-2021.

Crvena soba: adaptacija je iz djela Unutar medaljona - iz bilježnice psihijatra, emitirana je na TV8 između 2020.-2022.

Innocents Apartment: adaptirano iz odjeljka “Trash Apartment” djela pod nazivom Unutar medaljona - iz bilježnice psihijatra, emitirano je na TRT 1 između 2020.-2022.

Djevojka iz stakla: adaptacija djela Djevojka u čaši, emitira se na Kanalu D od 2021.

Terzi / Krojač.: adaptirano prema knjizi “Povratak u život”. Počet će se emitirati na Netflixu 2022. - Cagatay Ulusoy u glavnoj ulozi.

Što se tiče serije Ženskaroš iz Vile / Yali Çapkini, Gülseren Budaıcıoğlu je reka da ona jest inspirirana stvarnim događajem, ali serija nije adaptirana prema knjizi, već prema priči klijentice . 

Prema svemu sudeći radi se o nekoj od priča zastupljenih u njenoj prvoj knjizi Unutar medaljona - iz bilježnice psihijatra ali zbog etičkih pravila ne daju se podaci o glavnim junacima priče.

Preuzeto sa Facebooka






Primjedbe