Kapadokiju ove godine posjetilo više od 3,6 miliona turista

Kapadokiju ove godine posjetilo više od 3,6 miliona turista

Očekuje se da će do kraja godine čuvenu turističku destinaciju posjetiti više od četiri miliona turista


Turkiye: Kapadokiju ove godine posjetilo više od 3,6 miliona turista

Više od 3,6 miliona turista posjetilo je čuvenu tursku destinaciju Kapadokija u prvih 10 mjeseci ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Kapadokija u centralnoj provinciji Nevsehir u Republici Turkiye koja se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine postala je popularna širom svijeta posljednjih godina zahvaljujući svojim prepoznatljivim vilinskim dimnjacima, podzemnim gradovima, izletima balonima na vrući vazduh, kućama uklesanim u stijene, kao i crkvama i skloništima korištenim u prvim godinama hrišćanstva.

"Kapadokijske muzeje i arheološka nalazišta do sada je ove godine posjetilo oko 3,63 miliona ljudi", saopštila je Uprava za kulturu i turizam Nevsehira.

Osim toga, oko 600.000 turista, što je rekordan broj, bilo je na izletima balonima na vrući vazduh, što im je omogućilo da sa visine uživaju u spektakularnom pejzažu Kapadokije.

U razgovoru za AA, Ismail Sucu, izvršni direktor lokalne uprave za turizam, rekao je da je uvjeren da će još više turista dolaziti u Kapadokiju u narednim godinama.

"Očekujemo da će broj turista do kraja godine biti veći od četiri miliona", rekao je on.

Vlasnici lokalnih preduzeća tvrde da će kineski posjetioci biti presudni za obaranje novih rekorda po broju turista.

Preuzeto AA Anadolu agency

Primjedbe