10 stvari koje treba učiniti prilikom posete Kapadokiji 🇹🇷

10 stvari koje treba učiniti prilikom posete Kapadokiji 🇹🇷 

1. Unajmiti skuter i krenuti u istraživanje lokalnih dolina: neobičnost krajolika i njihova raznolikost su neverovatni i, općenito, ne trebaju dodatni komentar.
2. Prijaviti se za mini-grupni izlet na relaciji Goreme - kanjon Ihlara - podzemni grad Derinkuyu. Ta su mesta udaljena jedno od drugoga na pristojnoj udaljenosti, a detaljna vodičeva priča dobro će doći.
3. Ne štediti lovu i poleteti u nebo balonom u zoru, razgledati okolne krajolike iz ptičje perspektive i snimiti jedinstvene fotografije.
4. Prošetati ulicama Goremea, zaviriti u suvenirnice, a možda se odlučiti i za kupnju velikih dimenzija - ručno rađenog tepiha nestvarne lepote.
5. Promatrati stare freske sačuvane na zidovima hramova ukopanih u stenama - njihovu najgušću koncentraciju na području koje se naziva muzej na otvorenom sa ulaznicom.
6. Posetiti podzemni grad, koji se sastoji od razgranate mreže prolaza i prostorija, kako bi videli kako su ljudi živeli i skrivali se ovde pre nekoliko stoleća.
7. Pred večer pronaći najnapučeniji lokal i kušati lokalnu deliciju: meso sa povrćem pečeno u glinenoj posudi- Testi Kebabi.
8. Provesti noć u jednom od malih hotela čije su sobe smeštene u špiljama, ali ipak opremljene svim blagodatima civilizacije.
9. Otići na par sati u susedni Avanos - grad lončara, pogledati ručno rađenu keramiku.
10. Popodne požuriti u Učhisar, popeti se na lokalnu tvrđavu na planini i diviti se kako zalazeće sunce boji okolne stene u raznim nijansama.






Primjedbe