Ženskaroš iz Vile 2. dio Sage o Feritu i Seyran

2. dio Sage o Feritu i Seyran

Preuzeto sa Facebooka ❤️👇👇


Da li ste čuli za trenutno popularan termin “izlazak iz svoje comfort zone”?? E to se upravo dogodilo Feritu. Ali – hajemo redom.
FERIT - Işte boyle! Eto zašto volim tog dečka!! I kad je najteže on ju drži za ruku!! I kad gazi po sebi i kad laze zbog nje i kad ne misli kao ona – on će pred drugima stati na njenu stranu i zaštititi ju. I to nije samo zato što ona to isto čini za njega a vezano za Pelo. Oni su jednostavno POVEZANI! Nekim nevidljivim sponama, nekom energijom koja ih odbojno privlači, nekim unutarnjim glasom koji ih tjera da rade protiv sebe a za ono drugo.
Ferit je rođen sa "zlatnom žlicom" u ustima, okružen blagostanjem. Nitko ga nije tukao, zaključavao. Bio je okružen služinčadi koji sve rade, bio je mažen i pažen što, malo više, zbog svoje bolesti što zbog svoje vrlo naočite mame koja mu je pružala ljubav, pažnju, dijelila njegove probleme i uvijek bila na njegovoj strani. I otac mu je prilično blag i smiren uzimajući u obzir da se prvo na njemu lome Agina koplja. 
Studiro je u Londonu, ima svog osobnog tjelohranitelja koji ga je budio i uspavljivao, u teretanu odlazi jahtom, okružen je ženama iz svog miljea koje mu se bacaju "na noge" i ima 3-godišnju vezu sa Pelo koju viđa svakodnevno, ne na cesti u prolazu kad ide u nabavku. btw. o ženam ima uvriježeno mišljenje. Stoga je sklon često puta ne vjerovati Seyran kad mu ona govori o svojim prioritetima. 
Odjednom se sav taj svijet ruši i Feritu, ukopanom u kolotečinu dnevne rutine sa premisom kako što bolje i zanimljivije provesti dan, odjednom se nameće jedna sasvim drugačija stvarnost. Uvučen u brak pod parolom da će i dalje imati svoju slobodu, stavljen u situaciju kalfe, omalovažavan od Dede, napadan od Seyran - zar je čudno da traži utočište u Pelo koja ga jedina doživljava? 
Deda je diktator i sprovodi strahovladu. Zato Ferit pred njim pogne glavu - jer je to dio obrasca ponašanja prem Agi. Ne zato što je manji od miša ili zbog velikog straha. Pognuti glavu pred takvim čovjekom stvar je običaja jednako kao i starijima ljubiti ruku.
Ferit mu se suprostvlja na drugi način. On brani svoju vrijednost - Seyran. I onda kad je ponižen jer je njoj ispunio želju, i onda kad laže zbog nje, znajući da može biti otkriven i kažnjen - on to ipak čini. (jbggg - ne možeš protiv ❤️😄😄)
Ferit nije dijete - kako ga mnogi predstavljaju. Svjestan je svog položaja u obitelji Korhan te što to prezime donosi. Zato koristi svaki renutak da se zabavi, zato je stalno nasmijan i sve okreće na zeku. Kad bi dozvolio da mu stvarnost obuzme misli postao bi Fuat No2! 
Ono što je najvažnije - Ferit je odgovoran za Seyran i njena djela pred obitelji. Pri svakom Aginom ispitivnju, on se pitanjima vezanim za Seyran obraća isključivo Feritu. On je kriv ako je ona - karikiram! - krivo rekla dobar dan! Za to vrijme Seyran ne postoji kao ljudsko biće. Tek kasnije se deda obraća njoj. 
Stoga - bilo da se radi o ljubomori ili "igri" između Ferita i Seyran - jedna je činjenica nepobitna. Oni su pred svojim obiteljima stupili u brak. Bračna zajenica ima svoj tijek. Obitej od njih ima očekivanja. Htjeli to njih dvoje ili ne - priznati moraju da ih sustiže ono čemu su se zavjetovali. 
Stoga - da li će Seyran roditi prije studija ili poslije studija nije važnije od mogućnosti da se zavaravala time da do tog neće doći. 
Jedino ako je mislila još najmanje 4 godine tolerirati Pelo, završiti studij, reći da se rastaje ( nećemo o indicijalnim činjenicama što to donosi ) i otići. Samo bi se u cijelom tom periodu trebala riješiti i Kazimovog utjecaja na nju kao njegovog vlasništva, prestat ga se bojat, osmjelit se i reći mu što ga ide. 
Ferit ima i mračnu stranu. Seyran taj mrak izvlaći na površinu i to je dobro jer je to jedini način da se Ferit suoči s tim mrakom od kojeg bježi, čije postojanje negira. On ne voli extremna ponašanja, on mrzi sebe i reakcija koje Seyran izaziva u njemu! Ali to je jedini način da osvijesti osjećaj empatije, brižnosti, ljubavi. Sve one osjećaje koje je u svojoj obitelji, nametnutim odgojem, naučio NE pokazivati! 
Čovjek koji ovako čvrsto drži ruku žene kojoj ne vjeruje - ne može biti loš čovjek. Može biti jedino loš proizvod nekog utjcaja. A kad je čovjek u svojoj osnovnoj srži kvalitetan onda se utjecaj može korigirati pa čak i izbrisati. ❤️‍
Stoga Ferit i Seyran mogu biti sretni što ih je Svemir suprostavio dajući im time dostojne protivnike u tom "ratu Ruža" koji im predstoji a sve dok ne shvate da u ratu nema pobjednika. 💞




Primjedbe