Na današnji dan prva epizoda serije koja je napravila mnogo zvijezda 🌟

 Na današnji dan prije 9. godina bila je emitirana prva epizoda serije "Medcezir / Plima i oseka" koja je adaptacija američke tv serije "The OC" koju je kreirao Josh Schwartz.


Glavne uloge igraju Çağatay Ulusoy (Yaman Koper) Serenay Sarikaya (Mira Beylice) Bariş Falay (Selim Serez) Mine Tugay (Ender Serez Kaya) Metin Akdülger (Orkun Civanoğlu) Taner Ölmez (Mert Serez) i Hazar Ergüçlü (Eylül Buluter) 


Radnja serije


Yaman koji živi u Tozludereu, jednom od predgrađa Istanbula, oduvijek je pokušavao promijeniti svoju sudbinu napornim radom kako bi zaradio dobar život. Na dan bratova rođendana obojica su uhićeni jer mu je brat ukrao auto s benziske pumpe. Te večeri Yamanova se sudbina promijenila jer je upoznao Selima Sereza, bogatog odvjetnika koji mu je pomogao da izađe iz zatvora. Selim vidi Yamana kao mladog čovjeka koji obečava i nudi mu svoju pomoć. Kada Yamana majka izbaci iz kuće, Yaman je prisiljen kontaktirati Selima i prihvatiti njegovu pomoć. Zatim odlazi u Selimovu kuću u Altinkoyu, ekskluzivnoj četvrti više klase u Istanbulu, i nudi mu posao vrtlara na tjedan dana, a također i mjesto za život u kući s bazenom izvan glavne kuće. Čak i ako Yaman svjestan da u stvarnom životu nema čuda, on nema drugu priliku nego da prihvati. Noseći teret prošlosti na svojim leđima, među ljudima koje ne poznaje, suočava se s težim životom od onog koji je imao u Tozluderu. U Altinkoyu upoznaje Merta, Selimova sina, s kojim se odmah sprijatelji a upoznaje i Miru, mladu, lijepu bogatu djevojku koja živi u susjedstvu i u koju se zaljubljuje. Izazovi se pojavljuju pred Yamanom koji se upisuje na sveučilište Asim Şekip Kaya, zajedno sa Mirom, Mertom, Eylül i njihovim prijateljima. Orkun, Mirin bivši dečko, zavidi Yamanu i namjerno mu stvara probleme kako bi ga izvukao iz Altinkoya. Udružuje se s Hasanom, Yamanovim očuhom u ovom planu.


Žanr: tinejđerska drama

Produkcija: Ay Yapim

Režiser: Ali Bilgin

Scenaristi: Ece Yörenç i Melek Gençoğlu

Broj sezona: 2

Broj epizoda: 77

Početak emitiranja: 13.09.2013

Kr


aj: 12.06.2015

Primjedbe