Murat Yildirim | Organizacija & Aziz

 Industrija TV serija trenutno je iznenađena što Murat Yıldırım glumi u seriji #Organizacija, a ponajviše glumci serije #Aziz, koji su saznali da su na početku 2. sezone nezaposleni i producentska kuća serije, koja radi nedjeljama, postavlja nove setove i baca i trošeći milione lira. Generalno, svi su u šoku.


 Odlučeno je da #Aziz, od kojeg se očekivalo da se plasira u finale na kraju prošle sezone, nastavi svojim putem, iako nije dobio baš sjajne ocjene. Među onima koji su željeli nastaviti seriju bio je i sam Murat Yildirim, glavni glumac. Cijela ekipa je bila na odmoru. U međuvremenu se promijenio direktor. Ažuriran je dekor fabrike obuće Beykoz.


 Početkom ljeta Murat Yildirim je objavio da je njegova supruga Iman Elbani trudna i rekao da su otišli u Ameriku.  Prema Muratu Yıldırımu, cijeli tim je napravio plan za snimanje nove predsezonske dioničke epizode. 25. jula svi glumci serije koji su bili na odmoru pozvani su na snimanje. Međutim, snimanje nikada nije počelo. Murat Yildirim se nije vratio iz Amerike, rekavši da mu se ne sviđa scenario. Murat Yildirim je želio da sam razvije priču...


 Muratu Yildirimu iz nekog razloga nije odgovarao scenario, napisan u skladu sa njegovim željama. Scenario je iznova i iznova pisan, sa novim piscima. Toliko da je Melisa Asli Pamuk, koja se pridružila timu serije, u jednom scenariju prikazana kao pravnica, a u drugom kao doktorka.


 Čuveni glumac Yurdaer Okur zaljubio se u jedan nacrt napisan u tom periodu.  Odlučio je da glumi u seriji.  Međutim, Murat Yildirim je želio da se ovaj scenario ponovo napiše. Kanal i producentska kuća bili su toliko opterećeni ovim procesom da su na kraju odlučili da otkažu seriju.


 Do prije nekoliko sedmica se tvrdilo da je serija imala krizu scenarija, ali je Murat Yildirim sve negirao.


 Ugovor Murata Yildirima sa #Organizacija samo nedelju dana nakon otkazivanja #Aziza, čak i pre nego što je snimljena poslednja epizoda, iznenadio je sve.  Murat, koji se nekoliko sedmica nije vratio iz Amerike, došao je u Istanbul i prisustvovao fotografisanju sa svojom koleginicom Deniz Baysal prije odlaska na snimanje.


 Sada postoje neka veoma važna pitanja...  Da li je Murat Yildirim imao (pravio) problem sa scenarijem u Azizu jer je trebao igrati u #Organizaciji?  Da li je namjerno bio nezadovoljan scenarijem jer je želio da se serija završi?  Nije ga bilo sramota što su svi ljudi koji su radili na seriji početkom ljeta ostali bez posla?...


 ✍🏻 Birsen Altuntas


Primjedbe