Malo o Burak Ozcivit ❤️

 Malo o Burak Ozcivit ❤️

Burak Ozčivit je rođen 24. decembra, 1984. godine u Mersinu. Karijeru je započeo kao model, a 2005. godine je proglašen najboljim modelom u Turskoj, te drugim najboljim na svetu. 

Prvu ulogu dobio je 2006. godine u seriji „Minus 18“ („Eksi 18“), a planetarnu popularnost doživeo je nakon uloge Bali-Bega Malkočoglua u seriji „Sulejman Veličanstveni“. 

Osvojio je brojne međunarodne filmske nagrade, a magazin „GQ“ ga je dva puta proglasio glumcem godine. Ozčivit je jedan od najpopularnijih glumaca u Turskoj. Jedan je od vlasnika producentske kuće „BRK`s Production“.

Odrastao je u siromašnoj porodici. Otac je radio u zalagaonici na jugoistoku Turske. Poznati glumac ne krije svoje poreklo i često ističe da mu novac nije najvažnija stvar u životu. 

Osnovnu školu je završio u Mersinu, a nakon toga upisao Srednju školu „Kazim Ismen“ u Istanbulu. Kasnije je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta Marmara u Istanbulu.Od 2019. godine tumači naslovnu ulogu u seriji „Osman gazija“. 

Reč je o projektu koji govori o životu bega Osmana, sina Ertugrula Gazija, osnivača Otomanskog carstva. 

Upravo mu je ova uloga donela priznanje za najomiljenijeg glumca u Turskoj, te nekoliko prestižnih nagrada u kategoriji „Najbolji glumac“.

Tokom snimanja serije „Grmuša“ upoznao je glumicu Ferhiye Evdžen. Zaljubili su se i otpočeli vezu 2013. godine. 

Venčali su se 29. juna 2017. godine u raskošnoj vili „Sait Halim-paša Jalisi“ u Istanbulu. Imaju sinčića Karana, a aBda očekuju rođenje još jednog sina.



Primjedbe